Ångkokade potatis och morötter och mixade ihop dem till två smakisar för idag och imorgon.Detta är första gången jag lagar och förbereder maten och sen lägger i kylen. Tidigare har jag lagat och gett direkt men det blir så stressigt att göra så vissa dagar så nu tänkte jag att jag skulle testa att förbereda och sen bara värma i vattenbad vid matdags!
Igår testade vi annars på Nestlés majspure på burk.. och det var INGEN HIT! Jag smakade på den själv (smakar på allt innan Céline får smaka) och förstår varför Céline ratade den.. den var inte god men jag trodde hon skulle äta den ändå glupskingen! Ska ge mig på att göra egen majspure istället.
Maten lade jag i mina matförvarningsburkar från Philips Avent som jag fick gratis på barnmässan förra året, de är superbra då man kan pumpa bröstmjölk direkt i dessa behållare som är helt täta och sen lägga in i frysen! Det bästa med dem är att jag fick dem gratis så klart 😉
Hittills har vi testat följande smakisar:
-Potatis
-Morötter
-Potatis+Morötter
-Palsternacka
-Päronpure
-Äppelpure
-Mosad banan
-Apelsin
-Majs (Nestlé på burk)
-Babyris med banan och aprikos (Ella´s Kitchen påse)
-Mild havregrynsgröt (Nestlé)
I morgon tänkte jag laga och mixa lite broccoli och sen även testa att ge lite kokt äggula (tips från min vän Regina!) Annars önskar jag mer tips vad vad mer för mat man kan göra..tycker det är så svårt.. kanske måste införskaffa en bebismatbok..?