Igår natt! Och de blev riktigt fina, är rätt nöjd för att vara första gången 🙂
Vi följde ett BUSenkelt recept
Ingredienser:
-1 pkt. Ballerina Kladdkaka kex
-75g Philiadelphia ost
-Vit blockchoklad
-Strössel eller annan dekoration
-Annat: Cakepop sticks, grillpinnar eller hårda sugrör
How to:
Mixa sönder ballerinorna i en matberedare så det blir smuligt. Lägg i färskosten och fortsätt blanda ihop så att det blir en fin smet. Rulla ihop små bollar ca 5 cm i diameter och lägg på bakplåtspapper och ställ sedan in dem i kylen i 30 min.
När 30 min gått börjar du smälta chokladen i vattenbad eller micro på låg värme.
Doppa ca 1 cm av pinnen i den smälta chokladen och tryck sedan in dem i en boll. När alla pinnarna är fast, lägg in dem i kylen igen ca 10 min så att pinnen fäster i chokladbollen. Den vita chokladen agerar som klister!
Ta ut bollarna med pinnarna och smält chokladen igen om den hunnit stelna och doppa sedan bollarna helt i den vita chokladen. Dekorera med strössel mm. och låt stela.
Lägg dem sedan i minipåsar och knyt på lite band för att göra dem ännu finare!
Färdigt! FINA VA?!